Kan ve Tarantino


1990′ların başında doğrusal olmayan öykü akışını, kanlı şiddet sahnelerini cesurca kullanmasıyla dikkat çeken Tarantino, ilk çıkışını kana bulanmış bir soygun filmi olan Rezervuar Köpekleri (Reservoir Dogs – 1992) ile yaptı ve Amerikan film klişelerine yeni bir soluk getirdi. Bir çoklarımız için klasikler arasına giren Ucuz Roman (Pulp Fiction) 1994 Cannes Film Festivalinde Altın Palmiye ödülünü kazandı. Steven Soderbergh’in Altın Palmiye ödüllü “Seks, Video ve Yalanlar” ve Michael Moore’un “Roger and Me” filmleriyle birlikte bağımsız sinema endüstrisine yeni bir soluk getiren bu film, bağımsız filmlerin de gişe başarısı kazanabileceğini gösterdi. Karmaşık kurguya sahip, acımasız nüktesi olan bir film tabi ki şiddet içeriyordu ve Tarantino’ya en iyi özgün senaryo Oscar’ını kazandırdı. Sonraki yıllarda sinema sektörünün dahi ama bir okadar da kanlı çocuğu olarak anılmaya başlayan Tarantino’nun olayı korku filmi çekmeden de şiddet sınırlarını zorlayabilmesiydi.


Sadece Çekmiyor
Quintine Tarantino yönetmen koltuğunda oturmakla kalmamış, öykü yazarlığı, senaristlik, yapımcılık ve oyunculuk yaparak bir çok kez beyazperde ve tvde yer almıştır. Bazı eserleri kült film katagorisinde sinema tarihine geçmiştir. Bunlardan biri olan Katil Doğanlar (Naturel Born Killers – 1994)’ın öyküsü Tarantino’ya aittir. Afişi yıllardır odamı süsleyen bu film için her zaman demişimdir; bu filmi sen çekmeliydin Tarantino!
 

Eli Kanlı Yönetmen

Tarantino, 1990′lar daki bağımsız sinema kuşağının genç yönetmenleri arasında en tanınmışıdır ve günümüzde de hala popülerliği devam etmektedir.Hakkında, hem popüler hem de art-house sineması hakkında ansiklopedik bilgiye sahiptir derlerama bence can alıcı noktası filmlerinde ki ölü sayısıdır. Geleneği bozmayan son filmi Zincirsiz (Django Unchained) geçtiğimiz ay ülkemizde gösterime girmiş, western tarzı ile bolca kurşun harcamış ve yönetmenin şanına layık bir film olmuştur. Ve şimdi Vanity Fair dergisi, Tarantino filmlerinin nazik bünyelere kriz geçirtecek ölüm sahnelerinin bir grafiğini hazırlamış.”Kill Bill”de kılıçtan geçirilenlerden, “Inglorious Basterds”taki devasa yangının kurbanlarına kadar Quentin Tarantino’nun filmlerinde kaç kişi ne şekilde öldü…
tarantino 1 Tarantinonun Ölüm Grafiği

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim, Küçük, Tatlı Ekspedisyonum LİKYA

Seksomanyak

Kızıl Güneş Bayramı