!F İstanbul Renkleri Anlatmakla Bitmiyor!




Sinemanın Ev Hali !f ’te




!f İstanbul’un bu sene ki Ev hallerinde, genç yönetmenler en rahat ve en güvende hissettiğimiz mekânın kapılarını aralayıp, penceresinden içeriye baktırıyorlar. Ev, her zaman dışarıda ki kötülüklere, bilinmezliklere dört duvar çekilmiş, güvenli bir sığınak mıdır sizce? Bu seçkide izleyeceğimiz kurmaca filmler, sadece ev kavramına mekan üzerinden bakmıyor, aynı zamanda evin çağrıştırdığı güven, aile, sığınma gibi kavramları tekrar sorguluyor. Ev seçkisinin genç yönetmenlerinin ortak noktası, filmlerinde evin sığınılacak bir mekandan çok kaçılacak bir mekan olabileceği gerçeğini kendi yöntemleriyle anlatıyor olması.




Doğu Akıncı’nın Mustafa’nın Yaşam Zinciri, Deniz Tortum’un Zaiyatı ve Ufuk Arsoy’un Devremülk’ünün yanı sıra, bu seneki Ev seçkisinde Benim Çocuğum, Kunduralarımı İstanbul’da Bıraktım ve Gündöndü belgesellerini Bedenim Savaş Alanı adlı kısa filmi de izleme şansımız olacak.






Sundance 2013’ten Sonra İlk Kez !f ’te



Bağımsız sinemanın kalbi hersene olduğu gibi Sundance Film Festivali attı ve her güzel şey gibi 27 Ocak’ta sona erdi. Sundance’nın en iyisi Kan Kardeşim (Blood Brother) hem jüri hemde izleyici tarafından seçildi. İlk uluslararası gösterimi ile Sev&Değiştir bölümünde izleyebileceğimiz Kan Kardeşim’in yanı sıra, aynı duyarlılıkla çekilmiş 10 film daha olduğunu unutmadan eklemeliyim.

Kan Kardeşim, Hindistan’da sırt çantasıyla dolaşırken Chennai’de HIV’li yetimlerin kaldığı bir kuruma yolu düşen Rocky’nin her şeyini satarak çocuklarla yaşamaya başlamasını konu alıyor. Bir kişinin, bir şeyleri  değiştirebileceğine inanmıyorsanız ama inanmak istiyorsanız biletinizi şimdiden almanızı öneririm.



Hepimize daha iyi yaşamlar için ilham ve güç kaynağı olması ümidiyle…



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim, Küçük, Tatlı Ekspedisyonum LİKYA

Seksomanyak

Kızıl Güneş Bayramı