Üçü Bir Arada Konser




HER ne kadar son dakika haberi vermek istemesem de, bu konseri sadece kendime saklamak istemedim. Birazdan hazırlanmaya başlayacağım ve üçü bir arada konser için Beyoğlu’ndaki Favela’nın yolunu tutacağım. Baba Zula, Hakan Vreskala ve Ceylan Ertem’in sahne alacağı konser 21:30’da kapılarını açacak.




Bu Toprakların Kokusu Dünya Müziğine Karışıyor

Baba Zula’yı her dinlediğim de yaşadığım toprakların zenginliğini hatırlarım. Derviş Zaim’in ‘Tabutta Rövaşata’ filminin müziğini yapmak için bir araya gelen müzisyenler, 1996 yılından bu yana bir aradalar ve yıllardır herhangi bir kategoriye girmeyen tarzları ile evrenselleşmiş durumdalar. Konserin ev sahibi diyebileceğimiz Baba Zula’nın dans ve teatral performansları ile şenlendirdiği sahnelerini şiddetle tavsiye ederim.



Yaşasın Halkların Aşkı!

İzmir doğumlu olan Hakan Vreskala, 21 yaşından sonra yerleştiği İsviçre’de müzik eğitimini sokak müzisyenliği ile harmanlayıp geri dönmüş çılgın bir sanatçıdır zanlımca. Zanlımca diyorum çünkü, yeni keşfettiğim bu müzisyeni ilk kez canlı izleyeceğim. Hakkında okuduklarım ve dinlediklerimden yola çıkarak alternatif müzik severlerin, daha çok duyacağı bir isim olacağını söyleyebilirim. İlk çıkışını ‘Kurdî Nizanım’ ile yapan Vreskala barış yanlısı duruşu ile dikkatleri çekmişti. ‘Türk Kürt kardeş falan değil, ayan beyan sevgilidir. Ayıran kalleş değil ancak hayatın tam da kendisidir…’ sözleri barış adına çok şey anlatırken herkes onu Kürt sandı fakat değildi, Makedonya göçmeni İzmir’li bir ailendendi ve bu gece Baba Zula ile Favela sahnesini paylaşacak.



Bizim Cazımız

2012 de ‘Ütopyalar Güzeldir’ albümü çıkaran Ceylan Ertem ise Hakan Vreskala’nın konuğu olarak bu gece sahnede olacak. Yaptığı müziğe Türkçe caz yada her ne derseniz diyin bambaşka tarzı ile kulaklarımızın pasını silen bu güzel kadını sahnede göreceğim için gerçekten heyecanlıyım.
Konserde görüşmek dileğiyle…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim, Küçük, Tatlı Ekspedisyonum LİKYA

Seksomanyak

Kızıl Güneş Bayramı