Masal Toplamak Mümkün ''Bisikletli Sahaf''


4  teker, iki özgür insan, kitap siparişinizi sizlere bisikletleriyle ulaştıran, bazen de işi gücü bırakıp yollara düşen ki asla yoldayken amaçsız kalmayan iki gezin ruh Bisikletli Sahaf.

Rüzgar bisikletiyle parasız, etsiz, fosil yakıtsız Avrupa turuna çıkmak istiyor ve yolculuğuna yaşam arkadaşı Filiz eşlik ediyor. Gezerken bir de tohum kuryeliği yaparak toplam 17 ülkeden geçiyorlar. Dönüşte yeni bir proje ortaya çıkıyor “Bisikletli Sahaf.” Önce kendi kitaplarını satılığa çıkararak başlayan mini ticari yaşamsal girişimlerine dostlarının verdiği kitaplar da ekleniyor. Sadece ikinci el kitaplar sat­ıyor ve kargoyu bisikletle yapıyorlar. Böy­le olunca hem kitaplar yenisi alınmadan defalarca okunabiliyor, hem de kargosu ne trafik, ne gürültü, ne de doğa kirliliği yaratıyor. 

Serüven akışına girmiş bir kez yeni bir fikirle yol hazırlığındalar şuaralar. Türkiye'yi gezerek, unutulmaya yüz tutmuş masalları gün yüzüne çıkarmak, geleneklerin, aslımızın, öz doğamızın önemini tekrar hatırlamak ve hatırlatmak amacındalar. Bunu da ''Masalın anlatılmazsa yok olacağını, tohumun ise ekilmezse öleceğini düşünüyor ve buna bir dur demek istiyoruz.'' diyerek özetliyorlar. Turun sonunda herkesin yararlanabileceği bir masal kitabı oluşturacaklar umarız. Bu süreçte köy öğretmenleriyle, üniversitelerin ilgili bölümleriyle, derneklerle işbirliği yaparak dolaylı yada direk masalın kaynağına ulaşmaya çalışacaklar. Belgesele de dönüşecek bu masalsı projede destek verebilecek herkese ihtiyaçları var. Bisikletli Sahaf'a ulaşmak isterseniz buradan iletişim kurabilir ve www.bisikletlisahaf.com sitesinden serüvenlerini takip edebilirsiniz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim, Küçük, Tatlı Ekspedisyonum LİKYA

Seksomanyak

Kızıl Güneş Bayramı