Akıl-Fikir-Yetenek Sahibi Müzisyen: Julian Casablancas


Geçen yıl yayınlanan son albüm “Tyranny” de yer alan Human Sadness‘ın 13 dakika süren ve adeta bir kısa film görünümünde olan müzik videosu, Mevlana’nın “Doğru ve yanlış tüm kavramların ötesinde bir yer var. Seninle orada buluşacağım” sözüyle başlıyor...

The Strokes grubunun ara vermesiyle yoluna Julian Casablancas+The Voidz ile devam eden yetenekli şarkıcı, deneysel ve politik tavrıyla ilgi çekiyor. Julian Casablancas adlı web sitesinde tarz ve tavrını açıkça hissettiren şarkıcı global kapitalizm hakkında pek çok mecrada fikirlerini beyan etmekten çekinmiyor. Şimdi ise adını taşıyan web sitesinde 2 yeni başlık açarak, Politics bölümünde Martin Luther King Jr., Howard Zinn, Noam Chomsky gibi isimlerin çalışmalarını yorumluyor ve şu sözlerle de tartışma ortamı yaratmak istemediğini ekliyor: “Görüşünüz ne olursa olsun, bu bilgilerin dünyayı daha iyi anlamak konusunda yararlı olduğunu düşünüyoruz. Eğer sizin fikirlerine uygun değilse problem etmeyin, biz sadece burada ne düşündüğümüzü paylaşıyoruz, bu görüşler yaygın anlayışın dışında olabilir.” 

“Master Mix Tapes” bölümü ise müzik dünyasının efsanelerine saygı niteliğinde. “Sadece en iyiler, dünya çapında efsaneler var.” Julian Casablancas’ın web sitesindeki bu kısımda Lou Reed, Bob Marley ve Stevie Wonder şarkılarının mix’lerine rastlıyoruz.

Julian Casablancas hakkında daha fazla bilgiye hakim olmak istiyorsanız rekor denemesi niteliğindeki 13 dakikalık yeni video klibi “Human Sadness”ı izleyin deriz. Klipte insan zararlısının takdimiyle grubun görüntüleri harmanlanmış desek yeridir. 
Duruşu olan tüm sanatçılara ve sevenlerine saygılar...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim, Küçük, Tatlı Ekspedisyonum LİKYA

Seksomanyak

Kızıl Güneş Bayramı