Ta Ki Kısa Çöz Uzun Çöpten Hakkını Alıncaya Dek !


İyi değiliz, iyi olamıyoruz, iyi olmayacağız !

Çok canımız yanıyor. Biliyoruz ki yaşayanlar bir gün ölür, Ağaçlarla, balıklarla, kuşlarla... 

Canlarımızı, yoldaşlarımızı, sevgililerimizi katlettiler, failleri ellerini kollarını sallaya sallaya geziyor, deri koltuklarında oturuyor, “ama” ile başlayan cümleler kuruyor.

Evet biliyoruz ki her canlı ölecek ama bu türlüsünü kaldırmıyor yüreğimiz. Daha yaşanılası bir dünya için çıktıkları yolda; gerici, Amerikancı, AKP’nin desteklediği paramiliter bir gizli servis aracı tarafından katledildiler. Hiç bir canlı böyle bir ölümü haketmiyor. Hele ki bizim Asi çocuklarımız.. Sosyalist, komünist ve anarşistleri katledenler her zaman burjuvazi ve emperyalizm oldu.

Franco en az Pinochet kadar aşağılık ve Pinochet de en az Işid kadar gözü dönmüş bir canavardı. Katilin adı değişiyor ama karakteri değişmiyor. Her zaman etnisiteyi besliyorlardı. Her zaman mezhepcilerdi, seksistlerdi, her zaman türcüydüler. Hep ırkçıydılar, hep katildiler. Gözlerini kırpmadan ölüm saçabildiler.

Tek kutuplu Dünya’da "yeni" dünya düzeni diye bize sundukları hayat binlerce yıldır zaten mevcut ve dünya halklarına mutluluk, eşitlik ve özgürlük getirmemiştir / getirmeyecektir. Hatta bunlar, bizzat karşısında olduğumuz temsili ve hiyerarşi yaşamdır. Birkaç yıl daha buna katlanmanın hiçbirimize bir faydası olmayacaktır.

Suruç’ta ölenler, yaralananlar, buna tepki gösterip gözaltına alınan, gaz yiyen, coplanan tüm dostlarımız onurumuzdur. Onurumuzdur çünkü bu kokuşmuş düzeni yıkmak istemektedirler. Marcos’un dediği gibi; San Francisco'daki eşcinsel, Güney Afrika' daki zenci, Avrupa' daki Asyalı, San Ysidro' daki Chicano, İspanya' daki anarşist, İsrail'deki Filistinli, San Cristobal sokaklarındaki Maya kızılderilisi, Almanya’daki yahudi, Polonya’daki çingene, Quebec'teki Mohawk, Bosna'daki barış yanlısı, gece 10'da metrodaki yalnız kadın, topraksız köylü, gecekondu mahallesindeki çete üyesi, işsiz, mutsuz bir öğrenci ve, tabii ki, dağlarda bir zapatista isyan etmelidir bu kokuşmuşluğa.

Ta ki kısa çöp uzun çöpten hakkını alıncaya dek.

DON KİŞOT KOLEKTİFİ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim, Küçük, Tatlı Ekspedisyonum LİKYA

Seksomanyak

Kızıl Güneş Bayramı