Glastonbury 2014 Falan Filan

Dünyanın en büyük festivallerinden biri olan Glastonbury, 2014 line up larını açıkladı. Şöyle bir saymaya başlarasak; Arcade Fire, Jack White, Interpol, MGMT, Elbow, Pixies, Disclosure, Blondie, Jurrasic 5, James Blake, Warpaint, Manic Street Preachers, M.I.A, Four Tet, Midlake, Tinariwen, Mogwai, Robert Plant, ESG, CHVRCHES, Connan Mockasin… Gerisine festival afişinden bakabilirsiniz.

Glastonbury bu sene 27-28-29 Haziran’da düzenleniyor ve her sene olduğu gibi "biletleri aylar öncesinden tükendi" yorumları var ama gene de www.glastonburyfestivals.co.uk adresine bakın, emin olun deriz.




Peki nedir bu Glastonbury?

Glastonbury Çağdaş Sanatlar Festivali, sadeleştirilmiş kullanımıyla Glastonbury yada Glasto, yeşil alanda müzik ve canlı sanat performansların sergilendiği dünyanın en büyük açık hava festivali. 1970 ve sonrasında hippi akımları ve özgürlük hareketi etkisi ile yapılmaya başlanmış ve günümüzde de her yıl yapılmaya devam etmekte.

İngiltere'nin Pilton,Somerset bölgesinde Glastonbury  şehrinde her yıl Haziran ayının son hafta sonunda 3 gün boyunca yapılan festivalin alanı da devasa büyüklükte diyeliriz. 3 gün için bu kamp alanında konaklamak çileye de dönüşebilir, kararı siz verin. Festivalde müzik olarak rock, elektronik, reggae, halk müziği, hiphop tarzlarında müzikler yanında dünyadaki çeşitli kültürlere ve ülkelere ait müziklere de yer verilmekte fakat son yıllarda popüler kültürün aşırı etkisi belli olmakta ve mtv tadında line up larla karşılaşmış bulunmaktayız. Şahsen biz gitmeyi planlamıyoruz, geçtiğimiz yaz gittiğimiz Sziget'in fevkalade etkilerini daha üstünden atamamış bir ekip olarak Glastonbury bizde biraz burjuvazi rüzgarları estiriyor, belki de sadece ön yargı ama elimiz bilet almaya gitmedi özetle. Yinede festival severleri bilgilendirmek boynumuzun borcu.

İyi eğlenceler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim, Küçük, Tatlı Ekspedisyonum LİKYA

Seksomanyak

Kızıl Güneş Bayramı