Likya Yolu'nda Engelsiz Bir Yaşamın Azmi !



17 Ağustos 1999, iki maviyi ters düz eden karanlık bir gün, hatta karanlık günlerin başlangıcı. Marmara Depremi’ni yaşadık o gün, o günle sınırlı kalmadı acılar. Yerle bir olan evler, o evlerin altında kalan yaşamlar! Gökyüzü ile denizin mavisi yok oldu enkaz altında kalanlar ve yakınları için. İki mavi karanlığa büründü. Bizler, uzaktakiler, sallanıp korkuyla kendini sokağa atanlar, sağsağlim nefes alıp, kafamızı kaldırdık gökyüzüne ve gökyüzü oradaydı hala. Hissedebildiğimiz kadar hissettik yaşam mücadelelerini, acıları ama asla yetmezdi tam anlamıyla anlamaya...

Marmara Depremi'inde yıkılan evinin enkazından 3 gün sonra kurtarılan ancak iki ayağını da kaybeden serbest dalış rekortmeni Ufuk Koçak (38), yaşamanın ve azmin tınısını kalbinden hiç eksik etmedi. Şuanda Likya Yolun'nun güzellikleriyle yürüyor. 509 kilometrelik Likya Yolu’nu protez bacaklarla geçmeyi hedefliyor. 15 Nisan'da Antalya'da başlayan yolculuğunu 3 Haziran'da Fethiye Ölüdeniz'de bitirmeyi hedefliyor.


Ufuk Koçak, zaman zaman yürüyüp, zaman zaman koşarak, kaya tırmanışı, rafting, kano, rüzgar sörfü, yelken, ATV motor ve dalış gibi doğaya dair ne varsa yaparak Türkiye’de ve dünyada ilki başarmak için Ölüdeniz’de bir haftalık kamptan sonra yola çıktı. Engellenen tüm engelliler için bu etkinliği gerçekleştireceğini söyleyen Ufuk Koçak'ın hikayesini http://engelsizufuk.com/?page_id=111 adlı kişisel sitesinden okuduğunuzda etkilenmemek mümkün değil. 



"BİZ ANCAK ENGELLENENLER OLABİLİRİZ"

Rotayla ilgili bilgi verirken engelli yurttaşlarımızın yaşadıklarına dikkat çekiyor. ''Burası bilmediğim bir coğrafya, benim de ilk kez deneyeceğim bir aktivite olacak. Ben burayı sadece yürümeyeceğim. Bunun içerisinde parkurun yaklaşık 110 kilometrelik kısmını yelkenli ile geçeceğim, bir kısmını rüzgar sörfüyle tamamlayacağım. Dalış, su kayağı, kano, tırmanışlarla parkuru tamamlamayı hedefliyorum. Bizlerin şehirde yaşaması zaten ekstrem sporlar yapmamızı gerektiriyor. Babadağ’a tırmammamla, İstanbul’daki bir üst geçide çıkmam aynı şey. Toplumda insanlara farkındalık uyandırırken arka tarafta bu güzel coğrafya olacak. Bu yaptığımız işin ülkenin tanıtımı açısından da güzel olacağını düşünüyorum. Bu aktiviteler benim gözümden engellilerin gözünden bir kitaba dönüşecek. Bu yürüyüşün sonunda bir belgesel olacak. Bu belgeselin hem uluslararası arenada hem de ülkemizde yayınlanmasını isteyeceğiz. En büyük hedefim Likya Yolu’nun engelsiz Likya Yolu gibi işaretlenmesi. Çünkü yaptığım hiçbir işi tek başıma yapmaktan haz alan birisi değilim. Ne zaman başka engellileri bu tür aktivitelere katabilirim benim için mutluluk o zaman başlayacak. Parkurda hangi engellilerin burayı kullanabileceğine yönelik notlar alacağım. Engelli olan ulaşım araçlarıdır, engelli olan mimari yapılardır, engelli olanlar uzuv eksikliği olanları fark edemeyenlerdir. Biz ancak engellenenler olabiliriz.'' diyor!


Sporsor Desteği Bulamadı !

Sponsor konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor çoğu gerçek emekçi, sporcu, sanatçı gibi. Görsel çekimleri ile ilgili bir sponsor bulmuş, ATV ile ilgili Polaris'ten, malzeme konularında ise Kaya Grup’tan yardım almış. Kamp ve sonrası için de Liberty Otel sponsor olmuş. fakat genel sponsor bulabilmiş değil o nedenle hala desteğe açık ve sponsor arayışı devam ediyor. Destek vermek isterseniz kendisine 0534 375 98 47 nolu telefondan ve ufuk@engelsizufuk.com mail adresinden ulaşabilirsiniz.

Keyifle, emekle, azimle yapılan her işin amacına ulaşması dileğiyle, matdunya olarak başarılar dileriz Ufuk Koçak!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim, Küçük, Tatlı Ekspedisyonum LİKYA

Seksomanyak

Kızıl Güneş Bayramı