Yağmur - Kıyamet Çiçeği Yeniden


Onur Aydın'nın Yağmur-Kıyamet Çiçeği adlı kitabı raflarda daha tazeyken ilk röportajımı kendisi ile yapmıştım. Tabi önce kitabını okumuş ve  o heyecanla  ''Yağmur – Kıyamet Çiçeği’nin filmini çekmeyi düşünüyor musun?'' diye sormuştum. Onur'da, evet cevabını vermişti. Şimdi ise aynı isimle beyaz perdeye aktarılan film, amansız hastalığı nedeniyle 33 yaşındayken aramızdan ayrılan, sevgili Kazım Koyuncu’nun hayatından bir kesiti anlatırkenÇernobil Faciası, Karadeniz başta ülkemizde yabancı kadın ticaretinin doğuşu ve Trabzonspor’un 1995-1996 yılında bir golle şampiyonluğu kaçırması gibi konulara da değiniyor. 



Yağmur Kıyamet Çiçeği filmi Kazım Koyuncu'nun 43’üncü doğum günü olan 7 Kasım’da vizyona girecek. Yapımcılığını Gülay Kuriş’in üstlendiği filmin yönetmeni ise tabi ki, yazar Onur Aydın. Kazım Koyuncu'yu Engin Hepileri canladırıken,  Altan Erkekli, Devrim Saltoğlu, Sevtap Özaltun, Erkan Köstengil, Sait Genay, Settar Tanrıöğen, Hüseyin Avni Danyal, Elena Viunova ve Serap Aksoy gibi isimler de rol alıyor. 



Heyecanla beklediğim film, Çernobil Faciası ve etkinlerini, o yılları görmeyen yeni nesillere ve unutturulan bizlere hatırlatması açısından oldukça önem taşıyor. İçeriği bir hayli önemli olan filmin sanatsal açıdan nasıl bir tepki alacağı da merak konusu.

Onur Aydun'la yaptığımız röportaj için tıklayınız.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Benim, Küçük, Tatlı Ekspedisyonum LİKYA

Seksomanyak

Kızıl Güneş Bayramı